
برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که در پروسه مهاجرت با آن مواجه می شویم این است که برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟ پاسخ این سوال بستگی به روشی دارد که برای مهاجرت به کانادا انتخاب می کنید. برای هر روش، شرایط متفاوتی باید داشته باشید، در نتیجه اولویت ها و قدم هایی که باید بردارید هم متفاوت است. بنابراین باید از تحقیق و بررسی درباره روش های مهاجرتی موجود و انتخاب بهترین روش مهاجرت متناسب با شرایط خودتان شروع کنید. در مرحله بعد اقدام به فراهم کردن شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت نمایید.
مهاجرت یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی است که نمی توان بدون اطلاعات کافی و بررسی همه جوانب قدم در این راه گذاشت. برای مهاجرت به کانادا لازم است تا ضمن شناخت و آشنایی کلی با کشور کانادا، وضعیت اقتصادی و فرهنگی، بازار کار، قوانین و مقررات، سیستم بیمه و بهداشت و درمان و آب و هوا بخصوص با توجه به سرمای شدید در این کشور که برای بسیاری از ایرانیان چندان آسان نیست، اطلاعاتی را جهت اقدام به مهاجرت کسب کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا جواب پرسش برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟ را بیابید.
اگر دوستان و آشنایانی دارید که به کانادا مهاجرت کرده اند، حتما از آنها پرس و جو کنید و با اطلاعات واقعی مهاجرت و زندگی در کشور جدید آشنا شوید. مطالب سایت های مختلف را مطالعه کنید و از مشاوره موسسات مهاجرتی استفاده کنید تا پاسخ همه سوالاتتان را بیابید.
در مورد دلایل و اهداف مهاجرت خود فکر کنید. تحقیق کنید که آیا زندگی در کانادا کمبودها و مشکلاتی که به خاطر آنها مهاجرت کرده اید، را جبران می کند.
وقتی از خود می پرسید برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟ شاید بهتر باشد ابتدا بپرسید من اهل تغییر و تحمل سختی مهاجرت هستم یا نه! مهاجرت به کانادا را به سادگی یک سفر تفریحی تصور نکنید. این تصمیم پر از ریسک است، ممکن است مجبور شوید زندگیتان را از صفر شروع کنید. باید با خودتان روراست باشید که آیا می توانید تغییرات اساسی و سخت را بپذیرید و با آن سازگار شوید یا نه.
کشور کانادا را با دیگر کشورها مقایسه کنید تا مطمئن شوید بهترین کشور را متناسب با شرایط خود انتخاب کرده اید تا بعد از طی کردن مراحل مهاجرت پشیمان نشوید.
-
در مورد روش مهاجرت به کانادا تصمیم گیری کنید
این مرحله خیلی مهم است، اول باید بدانید به چه روشی مهاجرت می کنید تا سایر مراحل را براساس آن برنامه ریزی کنید. در مورد تمام روش هایی که در بالا ذکر شد، تحقیق و بررسی کنید. شاید شما به روش مهاجرت کاری فکر می کنید اما مهاجرت تحصیلی شما را زودتر به نتیجه برساند و آینده شغلی و امتیازات بیشتری برایتان به همراه داشته باشد. اگر می خواهید با خانواده مهاجرت کنید بهترین روش برای اقامت دائم برای تمام اعضای خانواده را در نظر بگیرید. برای این مرحله حتما از مشاور یا وکیل مهاجرت به کانادا کمک بگیرید تا تمام راه های قانونی را با توجه به شرایط سنی و تحصیلی و مالی شما بررسی کند.
-
در مورد شهر محل سکونت خود تصمیم بگیرید
با توجه به شرایط بسیار متفاوت شهرهای کانادا برای مهاجران، باید بدانید در کدام شهر می خواهید ساکن شوید. بعضی از شهرهای کانادا به صورت مستقل اقدام به جذب مهاجر برای روش های خاص مثل سرمایه گذاری یا خوداشتغالی می کنند. برای مثال اگر به روش تحصیلی مهاجرت می کنید حتما باید دانشگاه های شهرهای مختلف را بررسی کنید و انتخاب شهر را براین اساس انجام دهید. علاوه براین موارد، زبان رایج شهر مورد نظر را هم باید در نظر بگیرید. اگر شهر محل سکونت شما فرانسوی زبان است، بهتر است از همان ابتدا روی زبان فرانسه تمرکز کنید.
-
مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه بگیرید
یکی از رایج ترین اشتباهات در پاسخ به سوال برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنیم؟ این است که انگلیسی بخوانید و سعی کنید نمره آیلتس بالا بگیرید. همه روش های مهاجرت کانادا نمره آیلتس یکسانی نیاز ندارند. برای بعضی روش ها نمره پایین هم کفایت می کند و نیازی نیست وقت بیشتری برای نمره بالا بگذارید. از طرفی دیگر اگر زبان رایج شهر محل سکونت شما فرانسوی است، بهتر است زبان فرانسه خود را تقویت کنید تا برای ارتباط با مردم مشکل نداشته باشید. پس طبق مراحل بالا ابتدا روش مهاجرت به کانادا و سپس شهر را انتخاب کنید و بعد به انتخاب زبان برای شرکت در آزمون ها برسید.
-
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا را آماده کنید
برای هر روش مهاجرتی مدارک خاصی را باید ارئه کنید، اما به طور مدارک هویتی (شامل شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه و عکس)، سند ازدواج برای افراد متاهل، مدارک تحصیلی، سابقه کار و بیمه، پرونده پزشکی و گواهی سوء پیشینه از مدارک عمومی است که برای اکثر روش ها لازم است. لازم است که مدارک را به همراه ترجمه آنها به سفارت کانادا ارائه دهید. برای ترجمه مدارک به دارالترجمه های رسمی و معتبر مراجعه کنید.
-
خودتان را برای شکست هم آماده کنید
هیچ روش صد در صد تضمینی برای مهاجرت به کانادا یا هر کشور دیگری وجود ندارد. فقط با داشتن اطلاعات دقیق و آماده کردن مدارک درست و ارائه آنها به بهترین شکل می توانید درصد موفقیت را بیشتر کنید، اما در هر حال امکان اینکه پرونده مهاجرت شما رد شود هم وجود دارد.
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا
پس از آشنایی با مراحل مهاجرتی و برنامه ریزی های لازم، جهت سپری کردن روند مهاجرتی مستلزم ارائه مدارک جامع تری هستید؛ مدارکی چون:
-
اسناد هویتی (شناسنامه، کارت ملی و گذرنامه معتبر به همراه عکس پاسپورتی)
-
مدارک مربوط به فرآیند انگشت نگاری
-
اسناد بانکی (جهت اثبات میزان دارایی، اموال و تمکن مالی)
-
مدارک تحصیلی (شامل آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات، گواهی اشتغال به تحصیل)
-
مدارک شغلی (شامل بیمه کار، سوابق شغلی، فیش حقوقی)
ضمنا سه مدرک پاسپورت (گذرنامه)، ویزا و مدارک مربوط به تمکن مالی در هنگام مهاجرت جهت ارائه به ماموران فرودگاهی، الزامی است.
قوانین مهاجرتی کانادا بسیار آسان و جذاب است و با اطلاع یابی از این قوانین کارگران، دانشجویان، سرمایه گذاران و ... به راحتی می توانند اقامت دائم (PR) خود را اخذ کنند. کانادا امسال نیز همچنان مقصد شماره یک و بهترین کشور جهت مهاجرت از نظر ایرانیان محسوب که در ادامه به بررسی اجمتالی هر یک می پردازیم.
راه های مهاجرت به کانادا
راه های مهاجرت به کانادا را می توان در 6 دسته بندی اصلی قرار داد. خیلی از افراد به دنبال راحت ترین و آسان ترین راه مهاجرت به کانادا هستند؛ برای رسیدن به این هدف باید روش های مهاجرت به این کشور را بشناسید و متناسب ترین روش را با توجه به شرایط خود بیابید. این دسته بندی شامل مهاجرت از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری، تولد در خاک کانادا، ازدواج با تبعه کانادا و پناهندگی می باشد. قوانین مهاجرت به کانادا در هر کدام از این دسته بندی ها متفاوت است. شما برای انتخاب روش مناسب خود ابتدا باید اصول این روش ها را بشناسید و سپس با توجه به شرایط خود بهترین روش را انتخاب نمایید. در ادامه این مقاله به بررسی راه های مهاجرت به کانادا خواهیم پرداخت و شما را با تمامی روش های اخذ اقامت کانادا آشنا خواهیم کرد.

شرایط مهاجرت به کانادا
مسلما شما برای مهاجرت به کانادا باید شرایط خاصی داشته باشید. برای اقدام از طریق هر یک از روش هایی که در ادامه بررسی می شود، شرایطی مورد نیاز است که بسته به نوع روش متفاوت است. از مهم ترین فاکتورهایی که برای مهاجرت به کانادا دارای اهمیت است می توان به سن، مدرک تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی، سابقه کار و میزان سرمایه اشاره کرد. برخی از این فاکتور در بعضی از روش ها بسیار مهم هستند و در برخی دیگر نیز اهمیتی ندارند. به عنوان مثال سن شما برای تحصیل در کانادا بسیار مهم است، به صورتی که هر چه از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی شما کمتر گذشته باشد، شانس بالاتری برای دریافت ویزای کانادا خواهید داشت؛ از سوی دیگر فاکتور سن در روش سرمایه گذاری اهمیت کمتری پیدا می کند. یا اینکه شما برای سرمایه گذاری در کانادا به سرمایه ای حدود 100 تا 300 هزار دلار کانادا نیاز دارید، در حالی که در روشی مانند تحصیل ممکن است به سرمایه ای بین 10 تا 20 هزار دلار کانادا نیاز داشته باشید. در ادامه این مبحث قوانین مهاجرت به کانادا از طریق همه روش ها با جزئیات بیشتری بررسی خواهد شد.
قوانین مهاجرت کاری کانادا
کار در کانادا برای ایرانیان می تواند بسیار جذاب باشد اما بشرطی که متقاضیان با شرایط و قوانین مهاجرت کاری این کشور درسال 2020 آشنا باشند. کلا کارگران و کارفرمایان کانادایی برای روابط کاری خود و تعیین وظایف و تعهدات خود از قانون کار این کشور (NOC) بهره می گیرند. قانون کار کانادا تعیین می کند که استاندارد ساعات کاری در این کشور 40 ساعت است؛ بر این اساس حداقل حقوق دریافتی کارگران کانادایی در سال 2020 حدود 14$ (دلار) تعیین شده است. اما قانون مهاجرتی کانادا صلاحیت افراد را برای اخذ اقامت کاری این کشور تعیین می کند؛ این قانون بهترین راه مهاجرتی به کانادا برای کارگران ماهر خارجی را درخواست ازطریق برنامه اکسپرس اینتری می داند. فرآیند درخواست به عنوان کارگر ماهر و در ادامه درخواست اقامت دائم کانادا در قالب این برنامه بدین قرار است:
• ارزیابی صلاحیت برای داوطلبی جهت اسکیل ورکر شدن: کسب حداقل 67 امتیاز از 100 امتیاز کل به عنوان کارگر ماهر و قرارگیری در استخر اکسپرس اینتری
• گزینش CRS: کسب حداقل 450 امتیاز از 1200 امتیاز کل و گزینش توسط CRS
• اخذ ITA: دریافت ITA (دعوت نامه درخواست) برای اخذ اقامت دائم کانادا

فرآیند قانونی اخذ اقامت دائم کانادا
ابتدا شخص متقاضی با ثبت نام و تکمیل پرونده درخواستش از طریق سایت اداره مهاجرت کانادا (IRCC) وارد مرحله تعیین ارزیابی صلاحیت به عنوان اسکیل ورکر یا کارگر ماهر کانادا می گردد. در این مرحله کافیست که متقاضی با توجه به معیارهای گزینشی حداقل 67 امتیاز را دریافت کند تا بتواند به عنوان کارگر ماهر وارد استخر اکسپرس اینتری شود. اما نباید فراموش کرد که ورود به استخر اکسپرس اینتری کانادا به معنای تضمین اخذ دعوت نامه نمی باشد. امتیازبندی صلاحیت اسکیل ورکر کانادا برای سال 2020 از قرار زیر است:
پس از ورود به استخر اکسپرس اینتری اکنون نوبت ارزیابی نهایی از طریق CRS (سیستم رتبه بندی جامع) و گزینش داوطلبان واجد شرایط برای دریافت ITA (دعوتنامه) براساس شاخص های زیر می باشد. لازم به ذکر است که شرط گزینش توسط CRS کسب حداقل 450 امتیاز است.

قوانین کار کانادا حین و پس از تحصیل
دانشجویانی که کانادا را برای تحصیل خود انتخاب کرده اند دقیقا انگشت به جایی برده اند که بهترین جا برای تحصیل و کار محسوب می شود. قوانین کانادا به دانشجویان بین المللی این امکان را مهیا می کند که چه حین تحصیل و چه پس از تحصیل در این کشور زیبا و دوست داشتنی کار کنند. دانشجویان خارجی از این طریق می توانند به کسب درآمد در کانادا پرداخته و تا حدودی گلیم خود را از آب بیرون بکشند. مطابق قوانین دانشجویان بین المللی که در یک موسسه آموزشی معین (DLI) ثبت نام کرده اند می توانند به کار در کانادا با ویزای تحصیلی بپردازند؛ با هر کارفرمایی و به دو صورت زیر:
• کار دانشگاهی یا On Campus
• کار خارج از دانشگاه Off Campus
دانشجویان از این طریق می توانند تا 20 ساعت در یک هفته کار کرده و متوسط درآمدی حدود 19$ (دلار) هم کسب کنند. اما قوانین کانادا تکلیف کار و اقامت پس از تحصیل در این کشور را نیز با صدور مجوز کار پسا تحصیل (PGWP) تا 6 ماه بعد مشخص می کند؛ این مجوز تا حداکثر 3 سال اعتبار داشته و کار پیدا شده در طی این مدت می تواند به تایید درخواست اقامت دائم متقاضی منجر شود.
قوانین مهاجرت تحصیلی به کانادا
تحصیل در کانادا مطمئنا با وجود برترین دانشگاه ها و کالج های بین المللی، محیط شاداب دانشجوئی، گزینه های تامین مالی خوب مثل کار دانشجوئی و بورسیه تحصیلی، هزینه تحصیل منطقی، اقامت پس از اتمام تحصیلات و ... می تواند برای دانشجویان ایرانی به یک اولویت مهم تبدیل شود. از مهمترین دانشگاه های کانادا برای تحصیل دانشجویان ایرانی در سال 2020 می توان به دانشگاه هایی مثل دانشگاه تورنتو، بریتیش کلمبیا و مک گیل اشاره کرد. رشته های پزشکی، مهندسی و فنی، علوم اجتماعی و هنر از جمله برنامه های تحصیلی محبوب دانشجویان خارجی در کاناداست. اما مطابق قوانین کانادا، دانشجویان بین المللی برای اخذ پذیرش از بهترین دانشگاه های کانادا باید شرایط زیر را داشته باشند:
✓ ارائه مدرک دیپلم متوسطه با معدل کل بالا
✓ ارائه مدرک زبان انگلیسی IELTS یا TOEFL
✓ قبولی در آزمون های GRE و GMAT برای داوطلبان ارشد و دکترا و آزمون MCAT برای داوطلبان پزشکی
در ادامه این فرآیند، متقاضیان پس از اخذ تاییدیه پذیرش از موسسه آموزشی معین (DLI) در کانادا می توانند خود را برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا آماده سازند. مطابق قوانین کشور کانادا فقط متقاضیانی واجد شرایط برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا هستند که:
• تاییدیه پذیرش از DLI داشته باشند
• حداقل 18 سال داشته باشند
• اصلا سوء پیشینه ای نداشته باشند
• تمکن مالی کافی برای زندگی در کانادا را داشته باشند (حداقل تمکن مالی سالیانه (به اضافه شهریه) حدود 10000$ )
• فرم رضایت را بایستی در مرکز درخواست ویزا (VAC) تکمیل کنند
• ثابت کنند که قصد اقامت موقتی در کانادا را دارند و پس از اتمام تحصیلات به وطن خود برمیگردند
قوانین مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در کشور کانادا به دلیل اقتصاد پیشگام این کشور همواره در کانون توجه سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی بوده است؛ سرمایه گذاران نیز از این طریق می توانند به اقامت ارزشمند کانادا دست یابند و نه تنها اقامت خود بلکه اقامت کل اعضای خانواده را هم تضمین کنند. اما در این مسیر بایستی از بایدها و نبایدها مطلع بود، مثلا مطابق قوانین کانادا، روش خرید ملک در این کشور ابدا منجر به دریافت اقامتی نمی گردد. اما دو روش یا بهتر بگوئیم تنها دو برنامه مهاجرتی در کانادا هستند که سرمایه گذاران و کارآفرینان از آن طریق می توانند به اقامت دائمی کانادا دست یابند. ما در جدول زیر ضمن معرفی این دو برنامه مهاجرتی همچنین شما را با شرایط و مقررات آنها آشنا می کنیم:

قوانین کانادا درباب ازدواج و تولد
ازدواج شهروند خارجی با شهروند کانادایی در این کشور هیچ منع قانونی ندارد و متقاضیان از این طریق به راحتی می توانند برای اخذ اقامت دائمی خود اقدام کنند. برای این منظور زوجین بایستی حداقل 2 سال در کشور کانادا کنار هم زندگی کرده باشند؛ علاوه بر این شرایط لازم برای این کار شامل ارائه سند ازدواج، ارائه گواهی های تمکن مالی و عدم سوء سابقه، گواهی سلامت پزشکی می باشد. مجددا مطابق قوانین کشور کانادا متقاضی پس از حضور فیزیکی در کانادا حداقل 1095 روز در طی 5 سال اخیر درست قبل از ارائه درخواست خود حق تقاضای شهروندی کانادا را دارد.اما بر اساس قوانین شهروندی کانادا، هر فرزندی از اتباع خارجی که در خاک کشور کانادا متولد می شوند رسما و قانونا شهروند کانادا محسوب می شوند. این افراد مشمول اخذ تابعیت خودکار کانادا می شوند. این خبر خوشی برای متقاضیانیست که سخت به دنبال اخذ تابعیت کانادایی برای فرزندان خود هستند.
آیا برای مهاجرت به کانادا باید مدرک زبان فرانسه داشته باشیم؟
اگر شما جزو متقاضیانی هستید که در زبان انگلیسی مهارت لازم را دارید، احتیاجی نیست مدرک زبان فرانسه را هم داشته باشید. اما اگر می خواهید امتیاز بیشتری بدست آورید، داشتن مدرک زبان فرانسه یک مزیت برای شما خواهد بود. همان طور که می دانید آزمون آیلتس رایج ترین آزمون برای سنجش مهارت زبان انگلیسی است. البته آزمون CELPIP یا برنامه شاخص مهارت زبان انگلیسی کانادایی نیز، دیگر آزمون معتبر زبان انگلیسی می باشد. شما می توانید با شرکت دردوره های IELTS و زبان فرانسه موسسه ایران مهر، تسلط خود را در زبان های انگلیسی و فرانسه تقویت کنید تا از هر دو امتیاز بهره مند شوید. طبق آمار سرشماری، بیش از ۷ میلیون نفر در کانادا زبان فرانسه را زبان مادری خود می دانند و با این زبان صحبت می کنند. کبک تنها استان فرانسه زبان کشور کاناداست که از ۷ میلیون فرانسه زبان مقیم کانادا، تنها ۹۵۰ هزار نفر خارج از استان کبک زندگی می کنند.
کانادا تا سال 2021 همچنان به پذیرش مهاجران بیشتری ادامه خواهد داد
خبرهای به دست آمده حکایت از این دارند که کانادا قرار است تا سال 2021 مهاجران بیشتری را بپذیرد و برنامه چند ساله مهاجرت را هم تا آن سال تمدید کند و این یعنی ظرف یک دوره چهار ساله 1.3 میلیون مقیم دائم جدید وارد خاک کانادا خواهند شد. این تغییرات به عنوان بخشی از گزارش 2017 اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی (IRCC) به پارلمان اعلام شده است؛ این گزارش در 31 اکتوبر و مصادف با اولین سالگرد برنامه چند ساله مهاجرت منتشر شد. گفتنی است برنامه چندساله مهاجرت برای هدایت مسیر مهاجرت به کانادا طی 2018 تا 2022 رونمایی شد.
بر اساس این گزارش، می توان گفت که کانادا قصد دارد مهاجران بیشتری را بپذیرد و برنامه چندساله مهاجرت راه هم یک سال دیگر تمدید کند و این، کانادا را در موقعیتی قرار می دهد که از طریق برنامه های مختلف مهاجرتی – خانوادگی، کاری، بشردوستانه و پناهندگی – از 1.3 میلیون تازه وارد به خاک خود استقبال کند. طبق برنامه اصلاح شده، تعداد مهاجران باید به تدریج هر سال افزایش یابد و از 310 هزار نفر در سال 2018 به 350 هزار نفر در سال 2021 برسد. تعداد مهاجرانی که برای سال های 2019 و 2020 به ترتیب 330 و 340 هزار نفر تعیین شده بود الان به 330,800 و 341,000 نفر تغییر کرده است.
نقش برجسته ای از اکسپرس انتری و PNP
برنامه های مهاجرت اقتصادی که توسط سیستم اکسپرس انتری فدرال و برنامه های کاندید استانی (PNP) مدیریت می شوند در این برنامه همچنان نقش پررنگی خواهند داشت. گفتنی است سیستم اکسپرس انتری فدرال سیستمی برای مهاجرت به کانادا است که در سه دسته ی کارگر ماهر فدرال، مشاغل دارای مهارت و تجربه ی کانادایی از سراسر جهان بر پایه ی امتیازات و معیارها مهاجر جذب می کند. کاندیدها بر اساس امتیازی که در سیستم جامع رتبه بندی دارند دسته بندی می شوند؛ این سیستم به کاندیدها بر اساس تسلط برزبان انگلیسی یا زبان فرانسوی )دو زبان رسمی کانادا)، سن، تحصیلات و سابقه کار امتیازدهی می کند. برای کاندیدهایی که بالاترین امتیاز را داشته باشند به تناوب برگزاری پذیرش ها یک ITA (یک دعوتنامه برای تقاضا جهت اقامت دائم) صادر می شود.
از بین 1.3 میلیون نفر مهاجری که کانادا برای سال 2021 استقبال از آنها را تدارک دیده است، نزدیک به یک چهارم یعنی 331 هزار نفر، قرار است از طریق سه دسته مهاجرت اقتصادی/کاری و بر اساس اهداف سالانه شان وارد کانادا شوند؛ شایان ذکر است که این دسته مهاجرت اقتصادی توسط سیستم اکسپرس انتری مدیریت می شود. ضمنا، PNP مجموعا قرار است طی مدت چهار سال 255,100 مهاجر بپذیرد و با این احتساب 19 درصد از جمعیت 1.3 میلیون نفری را به خود اختصاص خواهد داد.
این برنامه ها به استان ها و نواحی شرکت کننده اجازه می دهند هر سال و بر اساس نیازهای بازار کار محلی، تعداد معینی کاندید مهاجرت را برای اقامت دائم کاندید کنند. اگر نگاهی به پذیرش های سالانه PNP بیندازیم خواهیم دید که از سهم آنها از 18 درصد در سال 2018 به 20.2 درصد مجموع پذیرش ها در سال 2021 خواهید رسید. احمد حسین به نقش PNP در برنامه تمدید یافته ی سطوح مهاجرت IRCC اشاره کرده و گفته است که این برنامه ” با مشورت مستقیم استان ها و نواحی کانادا ایجاد شده است و به آنها اجازه می دهد افراد بیشتری را از طریق برنامه های کاندید استانی وارد کانادا کنند”.
برنامه های مهاجرت کاری/اقتصادی در مجموع مسئول ورود اکثر تازه واردان بین سال های 2018 تا 2021 هستند و حدود 60 درصد از جمعیت 1.3 میلیون نفری مهاجران از طریق یکی از دسته های مهاجرت اقتصادی وارد کانادا خواهند شد. از دیگر برنامه های موجود در این دسته می توان به پایلوت مهجرت آتلانتیک و برنامه های مهاجرت کاری کبک اشاره نمود.
