در این مطلب میخواهیم شما را با همه چیز آزمون آیلتس آشنا کنیم. اینکه این آزمون چند فرمت دارد، برای چه باید در این آزمون شرکت کرد، کاربرد مدارک آیلتس، هزینه آزمون، اعتبار مدرک آیلتس و شرایط درخواست مجدد کارنامه آیلتس. پس تا پایان با این مقاله جذاب در ایران مهر همراه با ما باشید.

همان طور که می دانیم مدرک آیلتس یک مدرک بین المللی بوده که برای اهداف بسیاری کاربرد دارد. تقریبا اکثر دانشگاههای دنیا، مدرک این آزمون را برای تایید سطح دانش زبان انگلیسی داوطلب قبول میکنند، مگر این که شرایط دیگری تعیین شده باشد.همچنین با وجود آن که این مدرک و آزمون اروپایی می باشد اما دانشگاههای آمریکا که تافل برای آنها می باشد، مدرک آزمون آیلتس را از داوطلبان میپذیرند.می دانیم که برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور و هم چنین افرادی که قصد مهاجرت دارند، یکی از راههای نشان دادن سطح آمادگی زبان انگلیسی آنها، اخذ مدرک آیلتس می باشد.در این مقاله قصد داریم شما را با کاربرد؛ هزینه؛ اعتبارو شرایط درخواست مجدد کارنامه این آزمون آشنا کنیم.با آکادمی ایران مهر همراه باشید!
کاربرد مدرک آیلتس
می دانیم که سه نوع آزمون آیلتس وجود دارد: آکادمیک IELTS Academic، عمومی IELTS General و مهارتهای زندگی IELTS Life Skills. شرایط هر فرد و هدف شخصی وی از شرکت در آزمون، تعیین کننده این است که چه آزمونی برای وی مورد نیاز میباشد. کاربرد آیلتس بسته به نیاز شما است اما در هر کشور یا موسسه و دانشگاهی میتواند برایتان به نحوی امتیاز محسوب شود.
کاربرد مدرک آیلتس آکادمیک در دانشگاهها و موسسات معتبر
اگر شما قصد تحصیل در دانشگاههای خارج از ایران را دارید حتما به IELTS نیاز خواهید داشت. دانشگاه ها یا سایر مراکز آموزش عالی که برنامههای درسی آن ها به زبان انگلیسی است، نتیجه آیلتس شما را به عنوان مدرکی در مورد مهارتهای انگلیسیتان قبول خواهند کرد. اکثر دانشگاههای اروپایی، کانادایی و استرالیایی از شما مدرک آیلتس آکادمیک می خواهند چون بیشتر آموزشهای آنها براساس زبان انگلیسی می باشد. همچنین تعداد زیادی از دانشگاههای آمریکا این مدرک را به عنوان سندی معتبر درخصوص مهارت در زبان انگلیسی در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد قبول میکنند. بنابراین آیلتس آکادمیک فرمتی است که برای این هدف مناسب است. توجه داشته باشید که دانشگاه و کالج های مختلف در سراسر دنیا از داوطلب نمرات متفاوتی را پذیرش خواهند کرد. برای دانشگاهها معمولا نیاز به یک نمره کلی از۶ تا ۶.۵ می باشد اگرچه برخی از موسسات اروپایی درخواست نمره ۷ برای مقطع کارشناسی و بالاتر از ۷.۵ برای کارشناسی ارشد دارند. بعلاوه اگر می خواهید برای PhD در داخل ایران شرکت کنید نیز آزمون آیلتس یکی از معتبر ترین و امتیاز آورترین آزمون های مصاحبه دکتری خواهد بود.

کاربرد مدرک آیلتس عمومی برای تحصیل در دبیرستانها، اخذ ویزا واشتغال
اگر شما کشوری انگلیسی زبان را برای مهاجرت خود انتخاب کرده اید، باید آیلتس عمومی را به عنوان مدرکی برای اثبات توانایی تان در زبان و مهارتهای ارتباط عمومی در نظر بگیرید. همچنین اگر شما میخواهید دوره دبیرستان را درکشوری انگلیسی زبان بگذرانید، باید در این آزمون شرکت کنید. مدرک آیلتس عمومی به عنوان پیششرطی برای اخذ اقامت دائم توسط کشورهای زیادی، بیشتر از هر آزمون زبان انگلیسی دیگری مورد نیاز است. ناگفته نماند که اگرچه مدرک آیلتس در اروپا نسبت به آمریکا کمی محبوبتر است اما آیلتسهای آکادمیک وعمومی توسط بیش از ۳۳۰۰ دانشگاه آمریکایی و دیگر موسسات پذیرفته میشود که همین نکته نشان دهنده اهمیت بالای این مدرک بین المللی می باشد.
کاربرد آیلتس مهارتهای زندگی IELTS Life Skills برای اخذ ویزا و مهاجرت
این فرمت از آزمون آیلتس برای برآورده کردن نیازهای خاص مهاجرت می باشد و در طول آزمون فقط شما باید مهارتهای لازم برای صحبت کردن و گوش دادن را ثابت کنید. آیلتس مهارتهای زندگی در دو سطح A1 و B1 دسته بندی می شود. اگر شما قصد اخذ ویزا و مهاجرت خانوادگی به کشور انگلیس را دارید، به آیلتس مهارتهای زندگی A1 و یا نمره ۴ و بالاتر در آیلتس نیاز دارید و اگر هدف شما گرفتن ویزا تابعیت یا اقامت می باشد باید آیلتس مهارتهای زندگی B1 و یا نمره ۶ در آیلتس و بالاتر داشته باشید.

کاربرد مدرک آیلتس برای تدریس زبان انگلیسی
آیلتس مدرکی است که با در دست داشتن آن براحتی میتوانید دروازههای پیشرفت و طرقی را به روی خود بگشایید. در صورت داشتن مدرک آیلتس می توانید سطح زبان انگلیسی خود را اثبات کرده و به شغل تدریس زبان بپردازید. با داشتن آیلتس میتوانید به بهترین دانشگاههای دنیا راه پیدا کنید. با آیلتس میتوانید اقامت یک کشور انگلیسی زبان را گرفته و در نهایت شهروندی آن کشور را به دست آورید. حتی در بازار کسب و کار آیلتس به عنوان یک مدرک زبان بینالمللی و شناخته شده میتواند رتبه شما را نسبت به دیگر همکارانتان و رقبای بازار ارتقا دهدد و برایتان یک مزیت رقابتی محسوب میشود. بسیاری از کارفرمایان در دنیا ترجیح میدهند نیروی کاری را جذب کنند که مدرک زبانی معتبر داشته باشد و آیلتس میتواند در این مسیر کمک شایانی به جذب شما در بازار کار نماید.

هزینه آزمون آیلتس
قیمت آزمون آیلتس ثابت نمی باشد و در کشور ما با توجه به نوسانات شدید ارزی این قیمت همواره تغییر خواهد کرد. تنها مرجع رسمی صادرکننده مجوز فعالیت جهت برگزاری آزمون های آیلتس در ایران، سازمان سنجش است. طبق اعلام این سازمان هزینه آزمون آیلتس در سال ۲۰۱۹ معادل با ۲ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان (از ۱۹ آگوست سال ۲۰۱۸ میلادی) خواهد بود.
اعتبار مدرک آیلتس
مدت زمان اعتبار مدرک آیلتس تا دو سال می باشد واعتبار این مدرک بعد از گذشت دو سال منقضی میگردد. پس توجه داشته باشید که مسئولین آیلتس اعتبار این آزمون را تنها تا دو سال تایید می کنند و بیشتر از این مدت مورد تایید آنها نیست. اینکه اعتبار مدرک آیلتس دو سال است به این دلیل است که سازمان های برگزار کننده این آزمون یعنی British Council , IDP Australia , Cambridge university اعتقاد دارند که بعد از این دو سال ممکن است شخص دچار فراموشی شود زیرا که ماهیت زبان فرار است نیاز به اثبات سطح زبان آموز وجود دارد.
شرایط مجدد درخواست کارنامه آزمون آیلتس
كارنامه آزمون آیلتس حاوي يك نمره براي هر کدام از چهار مهارت آزمون یعنی مهارت های شنيداري، گفتاري، نگارش و خواندن مي باشد. به علاوه يك نمره كلي تحت عنوان overall band score نیز برای آزمون گزارش می شود. توجه داشته باشید که نتايج این آزمون ۱۳ روز بعد از آزمون صادر مي شوند. در اکثر مراکز، نمره از طریق پیامک و یا ایمیل به اطلاع داوطلبین میرسد. در واقع ۱۳ روز بعد از آزمون می توانید آنلاین نمرات خود را ببینید و تا ۲۸ روز بعد این نمرات در سایت خواهند بود. یک نسخه از کارنامه آزمون آیلتس به آدرس شما پست شده و دراختیار شما قرار خواهد گرفت که باید آن را حفظ کنید. با توجه به اینکه كارنامه ديگري صادر نخواهد شد داوطلبین میبایست در حفظ و نگهداری كارنامه خود نهایت دقت را داشته باشند. همچنین مراكزآزمون همچنين مجاز هستند كپي كارنامه را به صورت رايگان به حداكثر 5 موسسه و دانشگاه معتبر ارسال کنند. هزینه صدور و پرینت کارنامه اضافی مبلغ ۴۰۰.۰۰۰ ریال می باشد.